eğitim sistemimiz

 

Profesyonel Eğitim Modelimiz
 
Öğrenci her bir adımda bir hamle daha derin hesaplamasını öğrenir. 
 
Bir Adım daha derini görmek ve hesaplamak için kullanılan kaynakların tamamlanması 48 hafta sürmektedir. Öğrenci her yıl bir adım geçebilir. 
 
Soru çözmeleri için hazırlanmış soru bankası kaynakları eğitimde önemli bir yeri vardır. 
 
Uygulama Kitabı: Bu kaynak derste ve evde öğrencinin kazanmasını istediğimiz adım becerini yaratmak için oluşturulmuş kaynaklardır. 
 
Her yıl yaklaşık olarak 1000-1500 satranç sorusu çözerek bir adım daha derini görmeyi öğrenir. 
 
Preminium Eğitim Modelinde  bu kaynakların dışında Rus, İtalyan, İngiliz, asıllı ekstra kaynaklar kullanılır. Bu modelde öğrenci daha fazla oyun oynar, oyunları birebir analiz edilir ve daha fazla soru çözerler.
 
 
     1. ADIM EĞİTİMİ PİYON SERTİFİKASI

Eğitimin temel adımında taşların hareketleri, şah çekme, şah tehdidinden kurtulma yöntemleri, bir hamlede mat teknikleri, rok, çift yönlü saldırı, çifte saldırı konuları temel başlıklardır. Bu adımda öğrenci satranç oynamaya geçer ve bir oyunu başından sonuna kadar devam ettirebilir.
     2. ADIM EĞİTİMİ AT SERTİFİKASI

Bu adımda öğrencinin taktik becerisini kuvvetlendirici çalışmalara ağırlık verilir. Çift yönlü saldırılara daha derin giriş yapılır. Açmaz, savunmanın kaldırılması, iki hamlede mat, açarak saldırı, kale matı, mata karşı savunma, temel açılış bilgisi verilmektedir. Bu adımın temel özelliği öğrenci 2 hareket ilerisini görebilme becerisini kazanmaktadır.
 
     3. ADIM EĞİTİMİ FİL SERTİFİKASI

Bu adım sırasında öğrenciler turnuvalara başlangıç yapabilmektedir. Temel eğitim konumları açılışın tamamlanması, çifte şah çekme, açmaza saldırı, farklı mat motifleri, piyon oyun sonu, mini plan ve ileri görebilme, açmaza karşı savunma, hareketlilik, anahtar kareler, tehdidin bulunması, piyon finali anahtar kareler, merkez stratejisi ve şaha saldırı teknikleri verilmektedir. Bu adım sonunda öğrenci 3 hareket hesap yapabilme becerisi kazanmaktadır. UKD performansı olarak 1000 - 1100 arasında bir gelişim göstermelerini beklemekteyiz.  
 
     4. ADIM EĞİTİMİ KALE SERTİFİKASI

Bu adıma geçen öğrencilerin önceki adımın tüm bilgisini almış olmalıdır. Bu adımda açılış üstünlüğü değerlendirme, araya girme, yemleme, engelleme, ileriyi düşünme, ön ve arka alet yerleştirme, zayıf piyonlar, taş üstünlüğü, hedefe alma, ileri şaha saldırı teknikleri, yedinci yatay, oyun sonu stratejisi, ikinci düzey piyon yapıları, turnuvalarda oynadığı açılışların repertuvarı verilir. Bu adım sonunda öğrenci 4 hareket hesap yapabilme becerisi kazanmaktadır. UKD performansı olarak 1100 - 1300 arasında bir gelişim göstermelerini beklemekteyiz.
 
     5. ADIM EĞİTİMİ VEZİR SERTİFİKASI

Taktik oyun becerisi gelişmiş olan öğrencinin biraz daha strateji ve oyun sonu tekniği üzerinde durulur. Genel eğitim konuları tempo kavramı, yarma tekniği, piyonların kullanımı, piyon yapılarına göre strateji bilgisini arttırılır, piyona karşı kale finali, güçlü kare, açık hat, açılış tekniklerinin arttırılması gibi konular işlenir. Bu adım sonunda öğrenci 5 hareket hesap yapabilme becerisi kazanmaktadır. UKD performansı olarak 1300 - 1500 arasında bir gelişim göstermelerini beklemekteyiz
 
     6. ADIM EĞİTİMİ ŞAH SERTİFİKASI

Öğrenciler artık ileri seviye satranç oynamaya başlamıştır ve şampiyonalarda dereceye hedefiyle eğitimlerine devam ederler. Bu düzey eğitimde teknik eğitimleri 6 hareket hesaplama üzerine yoğunlaşır. Piyon yapılarıyla ilgili genel olarak Slav Savunması, Caro- Cann Savunması, Carlsbad Savunması, Sicilya Savunması Dragon Varyantı, Maroczy bağı gibi formasyonların tüm stratejileri verilir. Bu formasyonlarda oyuna nasıl devam edeceğini ve nasıl mücadele edeceğini öğrenir. Oyunsonu teknik bilgisi geliştirilir. Bu adım sonunda öğrenci 6 hareket hesap yapabilme becerisi kazanmaktadır. UKD performansı olarak 1500 - 1800 arasında bir gelişim göstermelerini beklemekteyiz.
 
     7. ADIM EĞİTİMİ USTALIK SERTİFİKASI

Bu eğitim adımında öğrenci Usta Adayı CM (Candidate Master) seviyesine kadar yükselir. Bu seviyeden sonra satranç bilgisi ve becerisi kendi kendine daha yukarı düzeye çıkabilecek beceridedir. Eğitim merkezimizden bu seviyeden sonra öğrenci mezun olur.
1800 - 2100 UKD seviyesine kadar ulaşacaktır. Bu seviyeden sonra öğrenci satranç branşında antrenörlük belgelerini almaya başlayabilir ve çeşitli kurumlarda satranç dersleri vermeye başlayabilir.